Sunday, October 5, 2008

Studna 2008 aneb noční dobrovolné šílenství / Night competition

Studna 2008

Studna je noční šifrovací týmová hra, kdy musíte za pomoci šifer najít cestu a dojít do cíle do stanoveného času. Mé rozhodování zkusit zase něco netradičního trvalo řádově minuty, a tak jsme založili tříčlenný tým JAEGERMEISTER a vyrazili do neznáma.

Velké noční „neznámo“ letos začíná na jihu Prahy, v pátek v 17:15, odkud se po vyluštění první šifry musíme dostat autobusem do Davle. Ovšem už v Praze nastávají první problémy, všechny autobusy jsou beznadějně plné a tak improvizujeme a ke druhé šifře se dostáváme až za tmy. Zde se k nám také opožděně přidává ženská část týmu (která nás však po cca dvou hodinách zase nadobro opouští). Už na této druhé šifře jsem vytuhli přes hodinu, začínala zima, hodně týmů je již daleko před námi. Nicméně i my rozluštili a tak známe další stanoviště…

Takto to jde stále dokola celou noc a den – Buď 1-2 hodiny lámeme ve vlhké trávě šifru a nebo svižným tempem pěšky zdoláváme noční kilometry k dalšímu úkolu. Samozřejmě patřičně zmrzlí, ale stále v dobré náladě.

V sobotu, ve 14:23, po téměř 40 km chůze, po 14. stanovištích, beze spánku a jídla (vyjma čokolády, čajů a magického nápoje co nám dává křííííídla), dorážíme do cíle do Mníšku pod Brdy. Sice po časovém limitu, ale vzhledem k okolnostem celkové 10. místo považujeme za velký osobní úspěch. Ostatně, ze 42 registrovaných týmů jich startovalo 34, 5 doběhlo v limitu a dalších 7 po limitu. A že jsme vlastní vinou nachodili o několik km více, holt někdy stačilo přesněji poslechnout pokyny a nebo lépe hlídat mapu :).

Teď už v teple a suchu přemýšlím, co si pro nás pořadatelé asi vymyslí příští rok… Pro tento ročník musím říci třikrát DÍKY: pořadatelům, kolegům a počasí – poprvé v historii této hry totiž vůbec nepršelo.

Kompletní výsledkovou listinu, mapu trasy, výsledky šifer a další fotky naleznete přímo na http://studna.zizkov.org/pages/studna04.htm .

A night competition with deciphering. From Friday 5:15pm till Saturday 2:23pm. Almost 40 km by walk from one checkpoint to another, total 14 ciphers.